Naša Domačija

ob Kolpi…

Pod vasjo v bližini domačije teče reka Kolpa, ki velja za eno najčistejših rek v Sloveniji. V poletnem času voda doseže tudi do 30 stopinj in je tako primerna za kopanje, vožnjo s kanujem, raftom ali kajakom. Žuboreča voda na slapovih nudi prijetno masažo in sprostitev. Reka Kolpa je primerna za družinske počitnice, skupinske izlete.

~ G A L E R I J A ~

vrt z domačimi živalmi

Na vrtu ob domačiji je manjša ograda, znotraj katere vas pozdravi koza Luna z malimi kozlički, zajčki, koklja s piščančki in muca s svojim naraščajem. Živali lahko božate, jih hranite, se z njimi igrate ali jih fotografirate. Koza Luna je zelo vesela, če jo spustite iz ograje ali jo hranite z orehovimi jedrci. Lahko jo peljete na pašo ali jo pomolzete. Rada se tudi slika, posebno, kadar hrani svoje kozličke.

~ G A L E R I J A ~

gledališče na skednju

Naš skedenj je v poletnih dneh na razpolago tudi za gledališče, kjer vam v starem viniškem jeziku ali pa čisto po slovensko predstavimo krajšo komično igro, običaj jurjevanja  in še kaj. Trenutno »vrtimo«  gledališko predstavo z naslovom Viničanke na placu, v nastajanju pa sta novi zgodbi Kozlovska sodba v Sečjem selu in Kam češ Jure. Vse predstave vam lahko zaigramo tudi zunaj mej »Viniške republike«.

~ G A L E R I J A ~

šotorjenje na vrtu

Ob skednju se razprostira prikupen domači vrt, ki v senco starih jablan vabi starše, otroke in vse, ki se želijo skriti pred vročim soncem. Različna igrala, gugalnice, hiška na drevesu ali utica v starem leskovem grmu ponujajo otrokom čudovit dotik z naravo. Prav tako si lahko na gredicah sredi vrta sami postrežete z jagodami, češnjami, breskvami, malinami, ribezom, bučkami in različno solato. Na vrtu imate pitno vodo, različna ognjišča, kjer lahko pečete koruzo, kostanj, krompir ali meso na žaru. Posebno otroci zelo uživajo, ko si v leskovem grmu sami urežejo palico, na kateri si pečejo različne dobrote.

~ G A L E R I J A ~

vožnja z zapravljivčkom

Na gozdni jasi nedaleč od naše domačije živi prijazen kočijaž, ki vas s svojim zapravljivčkom pelje na krajšo vožnjo, v kateri najbolj uživajo otroci. Vožnja z zapravljivčkom je lahko rojstnodnevno darilo otroku, partnerju ali prijatelju. Na zapravljivčku življenje teče počasneje in vas popelje v čas, ki so ga poznali naši dedki in babice. Lahko izberete vožnjo ob Kolpi, med polji in travniki ali skozi gozd, lahko pa se s kočijažem dogovorite za čisto svojo pot.

~ G A L E R I J A ~

večeri ob ognju in kitari

Poletni večeri so najlepši ob ognju in kitari. Zaključene skupine ali naključni obiskovalec lahko na naši domačiji okusi veselje ob domači pesmi ali romantiko poletnega večera. Poleti ob ognju pečemo koruzo, jeseni pa kostanj in krompir v žerjavici.

~ G A L E R I J A ~

ponudba v kampu Katra in Kolpa

V poletnih mesecih oskrbujemo goste na domačiji in turiste bližnjih kampov z domačimi pridelki in izdelki.

Sveže pečene dobrote in nabrane pridelke otroci zjutraj med 8. In 9. uro dostavijo v kamp, ki leži ob Kolpi pod domačijo. V naši ponudbi dnevno lahko dobite: belokranjsko pogačo, domači kruh, štrudelj, prosto povitico, domače sadje in zelenjavo, sveža jajca, sok, med, klobase, vino in še marsikaj.

~ G A L E R I J A ~