Smo devetčlanska družina in trudimo se, da bi živeli kar je mogoče zdravo in naravno. V ta namen pridelujemo domače sokove, sirupe, marmelade,… Pred leti so nas mnogi prijatelji prosili, da bi domač sirup pridelali tudi za njih. Tako smo postopoma razširili proizvodnjo, ki trenutno dosega kapaciteto cca 6000 l sirupa letno. Najprej smo te rastline nabirali v naravi, ob povečanju proizvodnje pa se je pokazalo, da nam bližnja okolica nudi premalo. Sadike iz narave smo prinesli domov in tako so naši vrtovi zadišali po meti, melisi, žajblju, bezgu in smrekovih vršičkih. V prihodnje načrtujemo izdelati tudi domači sok iz maline, aronije in borovnic.

Domači sokovi

bezgov sok

je odlično sredstvo za žejo in ima številne zdravilne lastnosti, zaradi česar so ga v preteklosti imenovali tudi zdravilna skrinjica za kmečke ljudi. Med drugim bezeg pomaga pri sladkorni bolezni, senenem nahodu, spodbuja delovanje znojnic, niža vročino, čisti kri, …

sok iz mete in melise

je odlično sredstvo za žejo in ima številne zdravilne lastnosti. Meta zdravi dihala in prebavila, melisa pa deluje pomirjevalno. Ljubitelji domačih sokov so ga v letu 2014 izbrali za najboljši sok naše domačije.

metin sok

je odlično sredstvo za žejo in ima številne zdravilne lastnosti. Meta zdravi zlasti dihala; bolna pljuča, vneto grlo, oslovski kašelj in bronhitis. Zdravilna je za prebavila; zbuja tek, pospešuje delovanje jeter in izločanje žolča.

melisin sok

je odlično sredstvo za žejo in ima številne zdravilne lastnosti. Melisa pomirja krče, ureja prebavo, krepi in poživlja srce, pomirja migrene in premočno bitje srca. Pomaga pri nespečnosti in blaži stres.

vršičkov sok

je odlično sredstvo za žejo in ima številne zdravilne učinke. Smrekovi vršički pomirjajo kašelj, razkužujejo dihalne poti, delujejo blagodejno na dihala, pospešujejo prekrvavitev sluznice dihalnih poti in jo krepijo, obnavljajo in varujejo pred okužbami.

žajbljev sok

je odlično sredstvo za žejo in ima številne zdravilne lastnosti. Žajbelj čisti dihala, zdravi vneto grlo in žrelo, vnete mandeljne, ustno sluznico, zdravi tudi pljuča in nahod.